Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, της Αριστέας Τσουρέκη

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ τζίντζερ
1 κ.σ κανέλλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι μελάσα ή πετιμέζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 αυγά
2 κ.γ βανίλια υγρή

Για το γλάσο διακόσμησης
ασπράδια απο 2 αυγά (που τα έχουμε πλύνει πολύ καλά και τα έχουμε βουτήξει για 10 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει)
600 γραμ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 κ.γ χυμό λεμονιού.


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν και όλα τα μπαχαρικά κοσκινισμένα. Τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσα, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια .Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους περίπου ενός εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ τη ζύμη, στα σχέδια που θέλουμε. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους λίγη απόσταση.

Ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν. Τα διακοσμούμε με γλάσο.

Για το γλάσο
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνοντας λίγη λίγη την κοσκινισμένη ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να γίνει σαν παχιά σαντιγύ και να στέκεται κάνοντας κορυφές.
Χρωματίστε το γλάσο με χρώματα ζαχαροπλαστικής και βάλτε το σε κορνέ με ψιλή μύτη.

Για το περίγραμμα χρησιμοποιήστε το γλάσο όπως είναι. Για το γέμισμα όμως, αραιώστε το με μια σταγόνα νερό να γίνει πιο ρευστό!
Καλή επιτυχία!!!