Χριστουγεννιάτικο ριζότο, της Μαρίας Ντελημάρα

Χριστουγεννιάτικο ριζότο, της Μαρίας Ντελημάρα

Υλικά

1 συκώτι γαλοπούλας κομμένο σε κομματάκια,
2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1/2 πιπεριά πράσινη,
1/2 πιπεριά πορτοκαλί,
4-5 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο),
λίγα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα),
λίγα κουκουνάρια,
λίγες ξανθές σταφίδες,
1 σφηνάκι κονιάκ,
2 κούπες ρύζι μακρύκκοκο,
150 γρ. τυρί κίτρινο (κομμένο σε κυβάκια)


Εκτέλεση

Σοτάρω σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, το συκωτάκι, το μπέικον και τα μανιτάρια. Προσθέτω το ρύζι, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Τα φέρνω δυο τρεις βόλτες μέσα στην κατσαρόλα, και τα σβήνω με το κονιάκ. Ρίχνω νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Μόλις βράσει το ρύζι, βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι, και ρίχνω μέσα τα κομματάκια τυρί. Σκεπάζω με πετσέτα την κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα.
Είναι έτοιμο να φαγωθεί!!