Χταπόδι αντικριστό στα κάρβουνα, του Νίκου Ιώβη

Χταπόδι αντικριστό στα κάρβουνα, του Νίκου Ιώβη

Υλικά

1 Χταπόδι (1kg)
Λάδι
Ξίδι


Εκτέλεση

Μία από τις παλιότερες και από τις πιο νόστημες συνταγές. Εύκολη, αλλά όχι και τόσο γρήγορη. Όμως, ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το χταπόδι.

Ξεκινάμε βάζοντας τα ξύλα μας στην ψησταριά για να τα κάνουμε κάρβουνα. Για όση ώρα περιμένουμε να γίνουν κάρβουνα τα ξύλα τοποθετούμε το χταπόδι στη σχάρα και το βάζουμε αντικριστά με τη φωτιά (όχι πολύ κοντά), έτσι ώστε να τραβήξει τα πρώτα του υγρά.

Αφού γίνουν κάρβουνα τα ξύλα, παίρνουμε το χταπόδι και το τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε πάνω στη φωτιά για 20 λεπτά.

Μετά τα 20 λεπτά παίρνουμε το χταπόδι μέσα από το αλουμινόχαρτο (θα έχει πάρα πολλά υγρά, που δεν τα χρειαζόμαστε).

Το τοποθετούμε πάνω στη σχάρα για 5-10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο.

Αμέσως μετά το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και το σερβίρουμε με λάδι και ξίδι.