Χυλοπίτες με καπνιστή γαλοπούλα και φρέσκια ντομάτα, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Χυλοπίτες με καπνιστή γαλοπούλα και φρέσκια ντομάτα, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Υλικά

1/2 κιλό χυλοπίτες,
300 γραμ. γαλοπούλα καπνιστή,
1 κρεμμύδι μεγάλο,
3 ντομάτες για στύψιμο,
1 πιπεριά πράσινη,
1 πιπεριά Φλωρίνης,
σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι,
κεφαλοτύρι,
1 κοφτή κουταλιά γλυκού ζάχαρη


Εκτέλεση

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια μικρά.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τη γαλοπούλα να πάρει λίγο χρώμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, κομμένα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Έχουμε τρίψει τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το ανάλογο νερό.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστές με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή επιτυχία.