Yπέροχη βασιλόπιτα, της Παναγιώτας Μπαϊράμη

Yπέροχη βασιλόπιτα, της Παναγιώτας Μπαϊράμη

Υλικά

640 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γραμ. ζάχαρη,
160 γραμ. βούτυρο γάλακτος,
150 ml χυμό πορτοκαλιού,
1 ½ σφηνάκι ποτό μαστίχα,
2-3 κ.σ κονιάκ,
1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ,
3 κ.σ ανθόνερο,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (αν εχετε περγαμόντο ακόμα καλύτερα),
6 μεγάλα αυγά


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, λίγο αλεύρι, το χυμό, το ξύσμα των φρούτων, τη μαστίχα με το κονιάκ, και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν.

Ρίχνουμε το γλυκό μας, σε καλά βουτυρωμένο, και αλευρωμένο ταψί Νο 36.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, για 45 λεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το τοποθετούμε σε πιατέλα, και το στολίζουμε.