Ζελέ με ανανά και coca-cola, της Τίνας Μπονώτη

Ζελέ με ανανά και coca-cola, της Τίνας Μπονώτη

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ μούρο
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά σε φέτες
1 κουτάκι coca-cola
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζελέ ανανά


Εκτέλεση

Ανοίγουμε από την προηγούμενη μέρα την coca-cola για να φύγει το ανθρακικό.

Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ μούρο σε ένα μπολ και τα διαλύουμε με το χυμό από την κομπόστα ανανά (που έχουμε ζεστάνει) και την coca-cola.

Αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ ή ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα).

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί.

Κόβουμε το παγωμένο ζελέ μούρο σε μικρά τετραγωνάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε σε στρώσεις τα μισά κομματάκια ζελέ μούρο, κομματάκια κομπόστα ανανά, τα μισά καρύδια και την μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, με τα υπόλοιπα σε δεύτερη στρώση.

Γαρνίρουμε με ροδέλες ανανά και καρύδια και βάζουμε στο ψυγείο.

Διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελε ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (1 ποτηρι ζεστό νερό και 1 ποτήρι κρύο νερό) και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο.

Αδειάζουμε το ζελέ ανανά στο μπολ με τα υπόλοιπα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Καλή επιτυχία!