Ζουμερά μπιφτέκια σχάρας, της Φωτεινής Τσακάλου

Ζουμερά μπιφτέκια σχάρας, της Φωτεινής Τσακάλου

Υλικά

1 κιλό κιμάς (700γρ. μοσχαρίσιος και 300γρ. χοιρινός)
2 αυγά
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένη
1/2 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα


Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το μπαγιάτικο ψωμί και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να δέσουν όλα μεταξύ τους. Αν ο κιμάς μας είναι εντελώς άπαχος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο περισσότερο λάδι.

Πλάθουμε μεγαλούτσικα και χοντρά μπιφτέκια ώστε να μην μας στεγνώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε σχάρα σε δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πάντα με το πόσο δυνατή είναι η φωτιά σας αλλά και πόσο μεγάλα είναι τα μπιφτέκια. Για να είναι ωραία και ζουμερά πρέπει να κοκκινίσουν έξω αλλά μέσα να παραμείνουν ελαφρώς ροζ καθώς το ψήσιμο συνεχίζεται και αφού τα βγάλουμε από τη σχάρα.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά ή σαλάτα της εποχής.