
Η ιταλική κουζίνα είναι από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως. Όσοι επισκέπτονται την Ιταλία δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν τις φημισμένες πίτσες με την πολύ λεπτή ζύμη ή τη ζουμερή καρμπονάρα. Οι...
Η ιταλική κουζίνα είναι από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως. Όσοι επισκέπτονται την Ιταλία δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν τις φημισμένες πίτσες με την πολύ λεπτή ζύμη ή τη ζουμερή καρμπονάρα. Οι...
Για την Ιταλικη πιτσα με λεπτή ζύμη, σάλτσα Ναπολιτάνα και μοτσαρέλα, βάζουμε πρώτα σε μπολ ανάδευσης το χλιαρό νερό, τη μαγιά,...
ΜαγείρεψεΜα παγωτό τιραμισού; Και φυσικά, γιατί είναι ένα από τα θεϊκότερα πράγματα που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας. Παγωτό γεμάτο με...
ΜαγείρεψεΜακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα) Δοκιμάστε αυτά τα μακαρόνια με σάλτσα ναπολιτάνα και θα ξατρελαθείτε! Ξεκινάμε με τη σάλτσαΦτιάχνουμε πρώτα την κόκκινη...
ΜαγείρεψεΓια τη ζύμη Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα καλτσόνε.Βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το...
ΜαγείρεψεΑυτή η συνταγή για χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με τυρί, μανιτάρια, μπέικον και άσπρη σάλτσα βουτύρου με κρέμα γάλακτος, μπορεί να γίνει με...
ΜαγείρεψεΗ φοκάτσια είναι ακόμα πιο νόστιμη και από την αγαπημένη σας πίτσα! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
ΜαγείρεψεΦανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε
ΜαγείρεψεΖυμαρικά χωρίς γλουτένη πεντανόστιμα για όσους δεν πρέπει να καταναλώνουν γλουτένη.
ΜαγείρεψεΓια τα μακαρόνια με πέστο βασιλικού, βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι...
ΜαγείρεψεΓια την πίτσα πεπερόνι, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την απλώνουμε στην αλευρωμένη λαμαρίνα. Δείτε τη συνταγή μου για τέλεια...
ΜαγείρεψεΓια το Vitello Tonnato (βιτέλο τονάτο), πλένουμε το κρέας. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του ή...
ΜαγείρεψεΓια το ριζότο με σπαράγγιαΠρώτα ζεματάμε τα σπαράγγια για 2' και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό ώστε να κοπεί ο...
ΜαγείρεψεΌταν η αυθεντική ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως είναι τα γλυκά του κουταλιού.
ΜαγείρεψεΓια τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη...
ΜαγείρεψεΓια το σεμιφρέντο φράουλα, ντύνουμε πρώτα με μεμβράνη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε μια σειρά φράουλες κομμένες στη μέση.Κόβουμε τις...
ΜαγείρεψεAυθεντική σούπα μινεστρόνε λαχανικών με κριθαράκι και μαυρομάτικα. Ένας μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ιταλικής κουζίνας.
ΜαγείρεψεΓια το σεμιφρέντο, βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3' από...
ΜαγείρεψεΓια την καπονάτα μελιτζάνας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε...
ΜαγείρεψεΤιραμισού χωρίς αυγά γιατί μπορούμε! Και όταν λέω μπορούμε εννοώ χωρίς να στερηθούμε τίποτα σε γεύση από το αγαπημένο σε όλους...
Μαγείρεψε