Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα κουκιά με αγκινάρες στην κατσαρόλα, καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Τις αφήνουμε περίπου 20΄ και μετά τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τη ντομάτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και νερό ως τη μέση και το βάζουμε στη φωτιά. Έχουμε έτοιμες τις αγκινάρες, τις οποίες έχουμε γεμίσει με τα μυρωδικά και τα κουκιά. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αμέσως προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρύα κουκιά και μυρωδικά. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Σερβίρονται κρύα.
Διαβάστε και όλα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τα πιο νόστιμα μαγειρέματα με αγκινάρες στα μυστικά μου!
Η συνταγή είναι από βιβλίο της κας Νιόβης Φωτεινάτου-Καμπίτση.