Εκτέλεση
Για τα αλμυρά πιτάκια με σφολιάτα, ψιλοκόβουμε πρώτα το τυρί γαίς. Έχει ιδιαίτερο σχήμα κοτσίδας και είναι πολύ νόστιμο και διαφορετικό από τα δικά μας. Ψιλοκόβουμε το παστράμι.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και αφήνουνε σε χαρτί απορροφητικό να στεγνώσουν.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα από τη συσκευασία.
Κόβουμε κάθε φύλλο με κουπάτ 6 εκατοστών σε 6 δίσκους. Βρέχουμε την περίμετρο με τα δάχτυλα μας με λίγο νερό ή διάλυμα αυγού (χτυπημένος κρόκος με λίγο νερό). Γεμίζουμε με λίγο γαίς, λίγο παστράμι και λίγα καρέ ντομάτας. Ρίχνουμε ξανά λίγο γαίς.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε με κουπάτ 6 δίσκους ζύμης. Καλύπτουμε με αυτά, τα πιτάκια.
Τσιμπάμε τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν, μεταφέρουμε τις πίτες σε λαμαρίνα και αλείφουμε με το διάλυμα αυγού. Πασπαλίζουμε μαυροσούσαμο. Τρυπάμε την επιφάνεια της κάθε πίτας με πιρούνι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200 βαθμούς C, χαμηλώνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς C για 20′ να ροδίσουν οι πίτες.