Αλμυρά πιτάκια με σφολιάτα
Για τα αλμυρά πιτάκια με σφολιάτα,
- ψιλοκόβουμε πρώτα το τυρί γαίς. Έχει ιδιαίτερο σχήμα κοτσίδας και είναι πολύ νόστιμο και διαφορετικό από τα δικά μας. Ψιλοκόβουμε το παστράμι.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και αφήνουνε σε χαρτί απορροφητικό να στεγνώσουν.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα από τη συσκευασία.
- Κόβουμε κάθε φύλλο με κουπάτ 6 εκατοστών σε 6 δίσκους. Βρέχουμε την περίμετρο με τα δάχτυλα μας με λίγο νερό ή διάλυμα αυγού (χτυπημένος κρόκος με λίγο νερό). Γεμίζουμε με λίγο γαίς, λίγο παστράμι και λίγα καρέ ντομάτας. Ρίχνουμε ξανά λίγο γαίς.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε με κουπάτ 6 δίσκους ζύμης. Καλύπτουμε με αυτά, τα πιτάκια.
- Τσιμπάμε τις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν, μεταφέρουμε τις πίτες σε λαμαρίνα και αλείφουμε με το διάλυμα αυγού. Πασπαλίζουμε μαυροσούσαμο. Τρυπάμε την επιφάνεια της κάθε πίτας με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200 βαθμούς C, χαμηλώνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς C για 20′ να ροδίσουν οι πίτες.