Εκτέλεση
Για τις ατομικές κοτόπιτες με σφολιάτα, βράζουμε πρώτα το κοτόπουλο με το πράσο και τα κρεμμύδια, για περίπου 35′, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα υλικά. Λιώνουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λιωμένα λαχανικά και το καρότο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει και να πυκνώσει. Σπάμε σε ψιλά κομμάτια τον φιδέ στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κασέρι και το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση, σε κάθε κομμάτι φύλλου. Βρέχουμε γύρω γύρω με διάλυμα αυγού και διπλώνουμε κάθε κομμάτι, ώστε να σκεπαστεί η πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες κοτόπιτες. Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC με αέρα, για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσουν.
Μυστικό για κοτόπιτα
Στη γέμιση προσθέτουμε φιδέ, χυλοπιτάκι, σιμιγδάλι, πλιγούρι ή τραχανά, ώστε να μαζεύουν τα υγρά.
Μάθετε περισσότερα μυστικά για σίγουρη επιτυχία σε όλες σας τις πίτες.
Αν σας άρεσαν οι ατομικές κοτόπιτες με σφολιάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω πίτα