• προετοιμασία 35 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
120

Για τις πατάτες με αυγά

  • 6 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 6 αυγά
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο ή 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγη ξινομυζήθρα
  • Βραστό νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

    Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν.

    Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

    Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή λίγο θυμάρι.

    Ρίχνουμε τα αυγά.

    Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά.

    Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας μέχρι να σεταριστούν (να σταθεροποιηθούν δηλ. στην πυκνότητα που τα θέλουμε-μελάτα ή σφικτά).

    Εάν θέλετε σφιχτά συνεχίστε το βράσιμο του φαγητού σας σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται