Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα με πατάτες και σως μαγιονέζα μουστάρδα ζεστή, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα και κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα με πατάτες και σως μαγιονέζα μουστάρδα ζεστή, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα και κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
30

Για την αυγοσαλάτα με πατάτες

  • 6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν βράζουμε πολύ τα αυγά.

    Ο υγρός κρόκος πρέπει να απορροφηθεί από τις πατάτες.

    Για την αυγοσαλάτα με πατάτες

    Τα αυγά πρέπει να είναι βρασμένα για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως.

    Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.

    Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ.

    Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.

    Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).

    Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή ξίδι.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται