Για την αυγοσαλάτα με πατάτες
Τα αυγά πρέπει να είναι βρασμένα για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως.
Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ.
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.
Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή ξίδι.