Για το εβραίικο
Η στραπατσάδα από την Κω είναι το καλοκαιρινό εύκολο φαγητό στο νησί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύοντας το «Εβραίικο» σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
Για γλυκό σας προτείνω να δοκιμάσετε μια παραδοσιακή συνταγή από την Κω, με λίγα απλά υλικά, την μαεριά