Εκτέλεση
Για τα αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί, θα χρησιμοποιήσουμε μικρό τετράγωνο σκεύος 24×24 εκ.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Ρίχνουμε στο ταψί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ενωθούν, ρίχνουμε αλατοπίπερο και προσθετουμε το τυρί.
Περιχύνουμε τα λαχανικά.
Ακουμπάμε επάνω τις φέτες ζαμπόν. Καλύπτουμε με ροζέτες πουρέ (ή αφήνουμε κουταλιές πουρέ στην επιφάνεια του ζαμπόν).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50΄ να σταθεροποιηθεί το αυγό και να ροδίσει ελαφρά ο πουρές στην επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστό με πράσινη σαλάτα.
Μάθε όλα τα μυστικά για τη σωστή συντήρηση των αυγών εδώ.
Για τον πουρέ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις λιώνουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο πουρέ πατάτας.