• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα αυγά τσιλμπίρ

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο μπούκοβο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για να μην σπάσουν τα αυγά πρέπει η φωτιά να είναι χαμηλή και το νερό ίσα που να σιγοβράζει.

    Αυγά τσιλμπιρ

    Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.

    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.

    Προσθέτουμε λίγο άνηθο.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.

    Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.

    Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).

    Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.

    Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο.

    Περιχύνουμε τα τούρκικα αυγά με λίγο βούτυρο.

    Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές.

    Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.

    Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

    Την ίδια συνταγή συνταγή συναντάμε και σε άλλες βαλκανικές χώρες. Τα αυγά ποσέ με γιαούρτι αποκτούν μία κρεμώδη υφή και έχουν πολλές εντάσεις στη γεύση. Είναι ιδανικά για brunch ή και για ελαφρύ γεύμα. Σερβίρονται πάντα με ζεστό ψωμί και όσοι τα δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν!

    Εάν σας άρεσαν τα αυγά τσιλμπίρ με γιαούρτι, δείτε κι άλλες ιδέες για brunch!

    Στην κουζίνα με την Αργυρώ

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×