Αυγά τσιλμπιρ
Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.
Για το σερβίρισμα
Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο.
Περιχύνουμε τα τούρκικα αυγά με λίγο βούτυρο.
Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Την ίδια συνταγή συνταγή συναντάμε και σε άλλες βαλκανικές χώρες. Τα αυγά ποσέ με γιαούρτι αποκτούν μία κρεμώδη υφή και έχουν πολλές εντάσεις στη γεύση. Είναι ιδανικά για brunch ή και για ελαφρύ γεύμα. Σερβίρονται πάντα με ζεστό ψωμί και όσοι τα δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν!
Εάν σας άρεσαν τα αυγά τσιλμπίρ με γιαούρτι, δείτε κι άλλες ιδέες για brunch!