• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
10

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 250 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κακάο κοσκινισμένο
  • ψωμί ή φρυγανιές για το άλειμμα

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βούτυρομέλι και κακάο στο ψωμί

    Για το άλειμμα με βούτυρο, κακάο και μέλι,

    • βάζουμε πρώτα το μέλι σε μικρή κατσαρόλα.
    • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει χλιαρό.
    • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Βάζουμε σε βάζο 350 γραμμαρίων και διατηρούμε στο ψυγείο.
    • Κάθε φορά λίγο πριν αλείψουμε στο ψωμί αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μετά από αυτό το τέλειο άλειμμα για ψωμί, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να πάρετε ακόμα μία ιδέα για το πρωινό σας.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται