• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
10

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 250 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κακάο κοσκινισμένο
  • ψωμί ή φρυγανιές για το άλειμμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βούτυρο με μέλι και κακάο στο ψωμί

    Για το άλειμμα με βούτυρο, κακάο και μέλι,

    • βάζουμε πρώτα το μέλι σε μικρή κατσαρόλα.
    • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει χλιαρό.
    • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Βάζουμε σε βάζο 350 γραμμαρίων και διατηρούμε στο ψυγείο.
    • Κάθε φορά λίγο πριν αλείψουμε στο ψωμί αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μετά από αυτό το τέλειο άλειμμα για ψωμί, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να πάρετε ακόμα μία ιδέα για το πρωινό σας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται