Εκτέλεση
Για το άλειμμα με βούτυρο, κακάο και μέλι, βάζουμε πρώτα το μέλι σε μικρή κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει χλιαρό.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε σε βάζο 350 γραμμαρίων και διατηρούμε στο ψυγείο.
Κάθε φορά λίγο πριν αλείψουμε στο ψωμί αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.