Μπριάμ στο air fryer

Φρέσκα λαχανικά εύκολα στην παρασκευή τους, τέλεια μαγειρεμένα με φρέσκα μυρωδικά.

Εύκολη
0:45

2 μερίδες

5 λεπτά

40 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε καρέ των 3 εκ.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι ή σε θήκη που χωράει στο air fryer.
  4. Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά στους 180°C.
  5. Βάζουμε στον κάδο το ταψάκι ή τη θήκη με το μπριάμ και το ψήνουμε για 40 λεπτά.
  6. Στα μισά του χρόνου, ανακατεύουμε προσεκτικά τα λαχανικά και ελέγχουμε το ψήσιμο. Εάν θέλουμε πιο ξεροψημένο αποτέλεσμα, παρατείνουμε το χρόνο για 4-5 λεπτά επιπλέον.
  7. Βγάζουμε το μπριάμ από το air fryer και το αφήνουμε να σταθεί, να πέσει η θερμοκρασία του και να τραβήξει τα υγρά του.
  8. Το σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
  • Η συνταγή oμελέτα στο air fryer, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό ΑΡΓΥΡΩ, που κυκλοφόρησε με το ΒΗΜΑ της Κυριακής στις 11/05/25.
Απόρρητο