• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
990
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρίμματα φέτας
  • φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καπονάτα μελιτζάνας

    Για την καπονάτα μελιτζάνας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

    Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

    Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.

    Σερβίρουμε την caponata ζεστή σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τρίμματα φέτας.

    Μετά την καπονάτα μελιτζάνας ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω ιταλική συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται