Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις φαρφάλες με κοτόπουλο, μπρόκολο, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβουμε πρώτα το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10′ με καπάκι.
Βράζουμε τις φαρφάλες 2′ λιγότερο από ότι προτείνεται στην συσκευασία. Κρατάμε 1 φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό ζυμαρικών. Βράζουμε για για 2-3′.
Αρωματίζουμε με θυμάρι. Ελέγχουμε τo αλατοπίπερο.
Τρίβουμε την γραβιέρα όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά για να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά; Βρείτε τες όλες εδώ.