Φιλέτο μπακαλιάρου στη λαδόκολλα

Υλικά

Για το φιλέτο μπακαλιάρου στη λαδόκολλα

  • 4 φιλέτα ψαριού (συναγρίδα ή ροφό ή τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κομμάτι/ια λαδόκολλα
  • 4 κομμάτι/ια αλουμινόχαρτο

Για το φιλέτο μπακαλιάρου

Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τις ντομάτες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες για το ψάρι στη λαδόκολλα.

Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω.

Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Κλείνουμε σα πακέτα διπλώνοντας το ψάρι στη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο σε μισοφέγγαρο.

Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, όπως κάνουμε κόθρο στις πίτες.

Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει –είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα.

Στο τέλος το κάθε φιλέτο μπακαλιάρου στη λαδόκολλα θα έχει σχήμα και «γείσο» σαν τυρόπιτα. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 15΄. Κατά το ψήσιμο στο φούρνο τα πακέτα φουσκώνουν σαν μπαλόνι.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.

Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ!

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα με ψάρι στη λαδόκολλα και σερβίρουμε τα ψάρια σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους.

Αν σας άρεσε το ψάρι στη λαδόκολλα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή για νόστιμο ψάρι στο φούρνο.

μπακαλιάρος στο φούρνο - ψάρια στο φούρνο - ψάρι στο φούρνο - ψάρι στο φούρνο με λαχανικά - ψάρια φούρνου - ψάρι με λαχανικά - ψάρι φούρνου - ψάρια για φούρνο - μπακαλιάρος ψητός στο φούρνο - μπακαλιάρος ψητός
https://www.argiro.gr/recipe/fileto-bakaliarou-sti-ladokolla/