Φρυγαδέλι Λευκάδας στα κάρβουνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνεται ειδικά το Πάσχα. Γίνεται πολύ εύκολα...

Φρυγαδέλι Λευκάδας στα κάρβουνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνεται ειδικά το Πάσχα. Γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται πολύ γρήγορα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
44

Για το φρυγαδέλι Λευκάδας

  • 2 αρνίσια συκώτια καθαρισμένα
  • Την μπόλια από ένα μεγάλο αρνί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Ξύλα για σουβλάκια
  • Ξίδι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κόβουμε το συκώτι σε μεγάλα κομμάτια.

    Τα σερβίρουμε ζεστά.

     

    Για το παραδοσιακό φρυγαδέλι

    Πλένουμε πρώτα το συκώτι για το φρυγαδέλι μας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές.

    Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη κανέλα.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Βουτάμε την μπόλια σε νερό με ξύδι και αλάτι.

    Αφήνουμε να ανοίξει και τη στραγγίζουμε καλά.

    Κόβουμε μικρά κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε ένα-ένα κομματάκι συκώτι.

    Τα περνάμε σε ξύλο σαν σουβλάκι.

    Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.

    Τα ψήνουμε σε μια σχάρα στα κάρβουνα για λίγα λεπτά μέχρι η επιφάνεια να κάνει χοντρές φουσκάλες και να ροδίσει καλά.

    Τα σερβίρουμε ζεστά με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.

    Μπορούμε να κάνουμε πολλές μικρο-παραλλαγές στα φρυγαδέλια.

    Αντί για κανέλα, να βάλουμε δηλαδή ρίγανη, θυμάρι, μάραθο ή φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

    Διαφήμιση

    Ποιό γλυκό θα έκανες για επιδόρπιο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται