Ένα πεντανόστιμο, εύκολο στην παρασκευή του και εντυπωσιακό στην εμφάνισή του φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σερβίρετέ το με ρύζι, πουρέ ή...

Ένα πεντανόστιμο, εύκολο στην παρασκευή του και εντυπωσιακό στην εμφάνισή του φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σερβίρετέ το με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά. Συνοδέψτε το με ένα παγωμένο ροζέ κρασί.

  • προετοιμασία 1 ώρα & 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
12

Για το μοσχάρι γεμιστό με φέτα

  • 1 kg κιλότο μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι γεμιστό με φέτα

    Τοποθετούμε πρώτα το κιλότο σε σανίδα κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. η καθεμία.

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κάθε φέτα, δημιουργώντας τσέπη-θήκη για τη γέμιση.

    Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

    Ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά το μίγμα με πιρούνι.

    Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγο μίγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

    Στη μεγάλη και φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, τις φέτες για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ώσπου να γίνει διάφανο.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τη ζάχαρη και τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γεμιστό κρέας χωρίς προσθήκη νερού (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να λιώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα.

    Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται