• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
800
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. baking powder (μπέικιν πάουντερ)
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο για τη φόρμα
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας.

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180°C βαθμούς.

    Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά.

    Προσθέτουμε τον πολτό από το μήλο, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα καρύδια.

    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα.

    Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Το κέικ είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Πριν το βγάλεις από τον φούρνο, σιγουρέψου ότι έχει ψηθεί σωστά στην καρδιά του μπήγοντας τη λάμα ενός μαχαιριού. Όταν βγει καθαρή από ζύμη, τότε έχει ψηθεί.

    Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται