Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά στο φούρνο. Ένα οικογενειακό φαγητό με υπέροχη γεύση, μαμαδίστικο και...

Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά στο φούρνο. Ένα οικογενειακό φαγητό με υπέροχη γεύση, μαμαδίστικο και μοσχομυριστό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γιουβέτσι με κιμά στο φούρνο

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακάς
  • 50 γρ. βούτυρο (έξτρα)
  • 500 γρ. χοντρό κριθαράκι
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 φέτ. κίτρινο τυρί του τοστ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 φλ. βραστό νερό
  • Για την κρούστα γιαουρτιού
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γιουβέτσι με κιμά στο φούρνο

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.

    Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι.

    Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.

    Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό.

    Σιγοβράζουμε για 10 ´ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι.

    Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό, να έχει ζουμάκι, όχι να είναι στεγνό.

    Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.

    Αδειάζουμε το μείγμα κιμάς-κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού.

    Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι.

    Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού.

    Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C για 30′, να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται