Η καρµπονάρα της Μάτας

Υλικά

Για την καρµπονάρα της Μάτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. έμενταλ
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για την καρμπονάρα

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄.

Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο, πυράντοχο σκεύος.

Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε πάνω στις ταλιατέλες.

Ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.

Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και την κρέμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.

https://www.argiro.gr/recipe/i-karmponara-tis-matas/