Για την καρμπονάρα
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄.
Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο, πυράντοχο σκεύος.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε πάνω στις ταλιατέλες.
Ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και την κρέμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.