Ινδικά κεφτεδάκια
Για τα κεφτεδάκια
Για τα ινδικά κεφτεδάκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε δίσκο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ.
- Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά.
- Είναι μικρά σε μέγεθος και γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο.
- Τα βγάζουμε λίγα λίγα σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα κάρυ
- Στο λάδι από τα κεφτεδάκια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα κάρυ.
- Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για 5΄, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και λίγο νερό.
- Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5-6΄και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
- Σιγοβράζουμε για 5΄.
- Προς το τέλος του βρασμού, που έχει πυκνώσει η σάλτσα κάρυ, προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φρέσκο κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με βρασμένο μπασμάτι και φέτες λάιμ.
Αν σας άρεσαν τα ινδικά κεφτεδάκια, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή
https://www.argiro.gr/recipe/indiko-kotopoulo-tamarind-pilafi-kai-raita/