Ινδικά κεφτεδάκια

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γραμ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κ.σ κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγη φρυγανιά
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα κάρυ
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 400 γραμ. γάλα καρύδας
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο
  • Για το σερβίρισμα
  • βρασμένο μπασμάτι
  • λάιμ

Ινδικά κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

Για τα ινδικά κεφτεδάκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε.

  • Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε δίσκο.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ.
  • Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά.
  • Είναι μικρά σε μέγεθος και γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο.
  • Τα βγάζουμε λίγα λίγα σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα κάρυ

  • Στο λάδι από τα κεφτεδάκια, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πάστα κάρυ.
  • Προσθέτουμε το  κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για 5΄, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και λίγο νερό.
  • Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5-6΄και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σιγοβράζουμε για 5΄.
  • Προς το τέλος του βρασμού, που έχει πυκνώσει η σάλτσα κάρυ, προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το φρέσκο κόλιανδρο.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με βρασμένο μπασμάτι και φέτες λάιμ.

Αν σας άρεσαν τα ινδικά κεφτεδάκια, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/indiko-kotopoulo-tamarind-pilafi-kai-raita/

https://www.argiro.gr/recipe/indika-keftedakia/