Καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη...

Καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη νηστεία!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
45

Για το καλαμάρι

  • 4 καλαμάρια (καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 4 πράσα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά

    Θέλουμε το φαγητό να μείνει με το λάδι του

    Για το καλαµάρι

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 με 6 λεπτά

    Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί το φαγητό μας.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Το σερβίρουμε ζεστό.

    κεφτεδάκια θαλασσινών με θαλασσινά
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια άλλη συνταγή με καλαμάρι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται