Για το καλαµάρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 με 6 λεπτά
Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί το φαγητό μας.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Το σερβίρουμε ζεστό.