Την αγάπη μου για τις πίτες την ξέρετε! Φτιάξτε αυτή την εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και θα με θυμηθείτε!

Την αγάπη μου για τις πίτες την ξέρετε! Φτιάξτε αυτή την εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 320 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 10% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.

Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,

Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.

Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.

Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.

Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.

Διαφήμιση

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με σαλάτα.

Συμβουλή του Ειδικού

Και ποιος δεν προτιμάει μια πίτα που η παρασκευή της δεν εμπεριέχει τη χρονοβόρα διαδικασία ανοίγματος φύλλου! Η συγκεκριμένη λοιπόν συνταγή για σπανακόπιτα θα σας λύσει τα χέρια, αφού είναι γρήγορη, εύκολη και πολύ θρεπτική. Η διατροφική αξία του σπανακιού είναι μεγάλη καθώς περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών( συμπλέγματος Β,C) και μετάλλων. Επίσης αποτελεί καλή πηγή καροτενοειδών τα οποία φαίνεται να έχουν προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×