Εκτέλεση
Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρο πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με σαλάτα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Και ποίος δεν προτιμάει μια πίτα που η παρασκευή της δεν εμπεριέχει τη χρονοβόρα διαδικασία ανοίγματος φύλλου! Η συγκεκριμένη λοιπόν συνταγή για σπανακόπιτα θα σας λύσει τα χέρια, αφού είναι γρήγορη, εύκολη και πολύ θρεπτική. Η διατροφική αξία του σπανακιού είναι μεγάλη καθώς περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών( συμπλέγματος Β,C) και μετάλλων. Επίσης αποτελεί καλή πηγή καροτενοειδών τα οποία φαίνεται να έχουν προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου. »
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες συνταγές, εύκολες, γρήγορες και οικονομικές; Βρείτε τες όλες εδώ.