• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
19
  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 ντομάτες χωρίς τους σπόρους
  • ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • όσο σηκώσει (περίπου 2 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους κεφτέδες

    Για τους καλοκαιρινούς κεφτέδες λαχανικών, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στύβουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ.

    Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

    Τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στα κολοκύθια.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τη φέτα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε πηχτό χυλό.

    Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα σε καυτό ελαιόλαδο.

    Τηγανίζουμε 2΄-3΄ κάθε πλευρά να ροδίσει.

    Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

    Οι κεφτέδες λαχανικών ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι ή τζατζίκι και ιδανικά τρώγονται ζεστοί!

    Αν σας άρεσαν αυτοί οι καλοκαιρινοί κεφτέδες λαχανικών, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    ντοματοκεφτέδες
    Διαφήμιση

    Εσένα ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου κεφτέδες;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται