"
Εύκολη, πεντανόστιμη, γρήγορη και αλλιώτικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

Εύκολη, πεντανόστιμη, γρήγορη και αλλιώτικη καρμπονάρα με κεφτεδάκια. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κεφτεδάκια

  • 350 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σκελ. σκόρδο ή σκορδόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 κ.σ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι ή λιγκουίνι
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό (πούδρα) για το γαρνάρισμα
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Λίγο νερό (από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κεφτεδάκια

    Bάζουμε τον κιμά, τα δύο είδη πάπρικα, το σκόρδο, το καγιέν, το κρασί, τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.

    Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

    Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, σαν φουντούκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Διαφήμιση

    Για τα ζυμαρικά

    Μετά, βράζουμε τα ζυμαρικά για την καρμπονάρα με κεφτεδάκια, σε αλατισμένο νερό.

    Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, και  χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα (με προσοχή γιατί τα κεφτεδάκια είναι πικάντικα).

    Για το σερβίρισμα

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην καυτή κατσαρόλα, όπως είναι ζεστά.

    Προσθέτουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια και το μείγμα κρέμας.

    Με 2 πιρούνια γρήγορα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ώστε με την θερμοκρασία της κατσαρόλας να ψηθεί το αυγό και να κρεμόσουν τα ζυμαρικά.

    Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα με κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε πούδρα μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

    Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο απο το ζεστό νερό, που έβρασαν τα ζυμαρικά.
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×