Δύο εκπληκτικές συνταγές σε μία… Και κατσικάκι στιφάδο και κατσικάκι αυγολέμονο, με πρωταγωνιστή το κατσικάκι που αρέσει σε πολλούς για την...

Δύο εκπληκτικές συνταγές σε μία… Και κατσικάκι στιφάδο και κατσικάκι αυγολέμονο, με πρωταγωνιστή το κατσικάκι που αρέσει σε πολλούς για την ξεχωριστή γεύση του. Συνοδέψτε το με λευκό ξηρό κρασί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
9

Για το κατσικάκι στιφάδο με αυγολέμονο

  • 1200 γρ. κατσικάκι σε μερίδες
  • 2½ kg ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεπλένουμε το κρέας.

    Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

    Για το κατσικάκι στιφάδο

    Πρώτα ξεπλένουμε το κρέας ν’ απομακρύνουμε τα κοκαλάκια απ’ το ταλιάρισμα (τρόπος κοπής κρέατος).

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 15΄.

    Τα στραγγίζουμε.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο για το κατσικάκι αυγολέμονο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα.

    Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει, περίπου 5΄, και το μπαχάρι με τη δάφνη.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50΄ με 1 ώρα να ψηθεί το κρέας.

    Αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε και τα ζεματισμένα κρεμμύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο φαγητό.

    Δένουμε τα κοτσάνια του με σπάγκο και τα βάζουμε στο στιφάδο για ν’ αρωματίσουν το κρέας.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 25΄-30΄, ώσπου να χυλώσουν τα κρεμμύδια.

    Για το αυγολέμονο

    Χτυπάμε 2 αυγά και χυμό από 2 λεμόνια σε αυγολέμονο και παίρνοντας λίγο ζωμό απ’ το φαγητό.

    Χτυπώντας το πάντα, το αραιώνουμε.

    Αφού σβήσουμε τη φωτιά, αυγοκόβουμε το στιφάδο περιχύνοντάς το με το αυγολέμονο.

    Απ’ τα χερούλια ανακινούμε την κατσαρόλα για να ενωθεί το αυγολέμονο με τη σάλτσα.

    Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Διάλεξε μια φανταστική τυρόπιτα για το γιορτινό σου τραπέζι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται