Για το κατσικάκι στιφάδο
Πρώτα ξεπλένουμε το κρέας ν’ απομακρύνουμε τα κοκαλάκια απ’ το ταλιάρισμα (τρόπος κοπής κρέατος).
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 15΄.
Τα στραγγίζουμε.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο για το κατσικάκι αυγολέμονο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα.
Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει, περίπου 5΄, και το μπαχάρι με τη δάφνη.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50΄ με 1 ώρα να ψηθεί το κρέας.
Αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε και τα ζεματισμένα κρεμμύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο φαγητό.
Δένουμε τα κοτσάνια του με σπάγκο και τα βάζουμε στο στιφάδο για ν’ αρωματίσουν το κρέας.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 25΄-30΄, ώσπου να χυλώσουν τα κρεμμύδια.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε 2 αυγά και χυμό από 2 λεμόνια σε αυγολέμονο και παίρνοντας λίγο ζωμό απ’ το φαγητό.
Χτυπώντας το πάντα, το αραιώνουμε.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά, αυγοκόβουμε το στιφάδο περιχύνοντάς το με το αυγολέμονο.
Απ’ τα χερούλια ανακινούμε την κατσαρόλα για να ενωθεί το αυγολέμονο με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.