• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
269
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
  • 1 συσκευασίά ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γραμ.)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γραμ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • κους κους
  • γιαούρτι
  • πίτες
  • ψιλοκομμένα μυρωδικά

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια γιαουρτλού

    Για τα κεφτεδάκια γιαουρτλού,

    ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι.

    Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.

    Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά.

    Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

    Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.

    Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά.

    Ζυμώνουμε καλά.

    Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.

    Τα ροδίζουμε για 2-3΄ σε ελαιόλαδο.

    Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.

    Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.

    Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

    Φτιάξτε με τα χεράκια σας πεντανόστιμες σπιτικές πιτούλες με αυτή την εύκολη συνταγή!

    Αν σας άρεσαν τα κεφτεδάκια γιαουρτλού, τότε και η παρακάτω συνταγή είναι για εσάς

    Σουτζουκάκια γιαουρτλού
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται