Κεφτεδάκια γιαουρτλού
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτλού,
- ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι.
- Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.
- Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά.
- Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.
- Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά.
- Ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα ροδίζουμε για 2-3΄σε ελαιόλαδο.
- Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
- Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Φτιάξτε με τα χεράκια σας πεντανόστιμες σπιτικές πιτούλες με αυτή την εύκολη συνταγή!