• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
  • 1 συσκευασίά ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γραμ.)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γραμ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • κους κους
  • γιαούρτι
  • πίτες
  • ψιλοκομμένα μυρωδικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια γιαουρτλού

    Για τα κεφτεδάκια γιαουρτλού,

    • ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι.
    • Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.
    • Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά.
    • Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
    • Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.
    • Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά.
    • Ζυμώνουμε καλά.
    • Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
    • Τα ροδίζουμε για 2-3΄σε ελαιόλαδο.
    • Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.
    • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
    • Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

    Φτιάξτε με τα χεράκια σας πεντανόστιμες σπιτικές πιτούλες με αυτή την εύκολη συνταγή!

    Αν σας άρεσαν τα κεφτεδάκια γιαουρτλού, τότε και η παρακάτω συνταγή είναι για εσάς

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×