Κεφτεδάκια γιαουρτλού
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτλού,
ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι.
Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.
Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά.
Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.
Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά.
Ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα ροδίζουμε για 2-3΄ σε ελαιόλαδο.
Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Φτιάξτε με τα χεράκια σας πεντανόστιμες σπιτικές πιτούλες με αυτή την εύκολη συνταγή!