Κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών
Κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών, μία πεντανόστιμη συνταγή και πολύ εύκολη ταυτόχρονα!
Ετοιμάζουμε το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών για τους κεφτέδες.
- Αφήνουμε το σπανάκι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με τα χέρια να βγάλει όλο το νερό του πολύ καλά… Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε δόσεις στο μούλτι και τα αλέθουμε.
- Τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το μείγμα
- Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
- Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών
- Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά τα κεφτεδάκια μας, γυρίζοντάς τα συχνά. Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Τρώγονται καυτά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!
Ευχαριστούμε πολύ την food blogger Miss Tasty, Μαρία Πατσιά για την απίθανη συνταγή της για κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών!