Εκτέλεση
Για το κέικ φρούτων, όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μετράμε τα τριμμένα καρότα πιέζοντας τα καλά να γεμίσει το φλιτζάνι. Ακριβώς έτσι μετράμε και την μαύρη ζάχαρη, πιέζοντας την να γεμίσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα και το αλάτι. Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και αφαιρούμε τις άσπρες ίνες. Το χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Το προσθέτουμε στα υλικά, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και όλα τα φρούτα και καρότα. Προσθέτουμε τη σόδα και το υπόλοιπο αλεύρι καθώς και τις σταφίδες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς C φούρνο στoν αέρα για 40΄. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35΄περίπου έως ότου βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 15΄. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Αν σας άρεσε το κέικ φρούτων, θα λατρέψετε και την τούρτα με φρούτα