• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
650
  • 4 αυγά
  • 125 γραµ. βούτυρο (μαλακό-σε θερμ. δωμ.)
  • 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 150 γραμ γραβιέρα (τριμμένη)
  • 110 γραμ. γάλα φρέσκο σε θερμ. δωμ.
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ (15 γραμ) σχοινόπρασο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ αλμυρό

    Το κέικ αλμυρό με ζαμπόν και γραβιέρα είναι μια λαχταριστή λιχουδιά

    που το απολαμβάνεις όλες τις ώρες της ημέρας. Το κέικ αλμυρό εύκολο φρέσκο είναι πολύ αφράτο αλλά και την επόμενη ημέρα μπορείς να ενώσεις 2 φέτες και να το γεμίσεις με υλικά που αγαπάς όπως λαχανικά και να το απολαύσεις σαν σάντουιτς! Πάμε να φτιάξουμε το κέικ αλμυρό με γραβιέρα και ζαμπόν από την Αργυρώ!

    Για το κέικ αλμυρό, 

    κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το baking powder και τα κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια για το κεέκ αλμυρό με γραβιέρα και ζαμπόν,

    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3-4΄ να αφρατέψουν.
    • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τη γραβιέρα. Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά για το εύκολο αλμυρό κέικ.
    • Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και το γάλα. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
    • Από την ώρα που θα μπει όλο το αλεύρι στο μείγμα για κέικ σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα.
    • Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12εκ. για κέικ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
    • Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το αλμυρό κέικ και ψήνουμε στους 160 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.
    • Το εύκολο αλμυρό κέικ είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει η επιφάνειά του και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    • Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε το αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ζαμπόν από την Αργυρώ, ελέγχουμε την καρδιά του κέικ με τη λάμα από ένα μαχαίρι. Όταν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή από το μείγμα για κέικ μέσα από το κέικ τότε είναι έτοιμο.
    • Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
    • Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. 
    • Σερβίρουμε το κέικ αλμυρό απ’ την Αργυρώ σαν σνακ ή συνοδεύοντάς το με σαλάτα ή και σούπα!

    Μάθετε και το μυστικο επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τα πιο νόστιμα κέικ για τους αγαπημένους σας!

    Καλή επιτυχία! Αργυρώ

    Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και περιμένω στα social media τα σχόλιά σας!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται