Εκτέλεση
Για το κέικ με μπανάνες και μπισκότο, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα. Πολτοποιούμε τις ώριμες μπανάνες στο μπλέντερ και διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις μπανάνες. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και την καρυδόψιχα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα (το μείγμα πρέπει να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας) και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού αν το κέικ έχει ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με σοκολάτα, μπανάνες και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.