Κεράσματα ινδοκάρυδο και κεράσι

Υλικά

  • 5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. γεμάτο ζάχαρη
  • 500 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 100 γραμ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • κερασάκια φρουί γλασέ

Κεράσματα ινδοκάρυδο και κεράσι

Τα κεράσματα με ινδοκάρυδο και κεράσι 

είναι μια φανταστική πρόταση για κέρασμα. Για να φτιάξουμε αυτά τα εύκολα κεράσματα με ινδοκάρυδο,

  • Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι.
  • Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν.
  • Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά.
  • Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο.
  • Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς C για 35΄, να ροδίσουν.
  • Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.

Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε κορνέ ζαχαροπλαστικής με διάφορες μύτες, ώστε να κόψετε τα γλυκά με το σχέδιο της φωτογραφίας.

Αν σας άρεσαν αυτά τα εύκολα γλυκά κεράσματα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/kerasmata-indokarudo-kai-kerasi/