• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
120
  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτ. ψωμί
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Ιδανικά χρειαζόμαστε κιμά με λίπος, εάν βάλετε άπαχο κιμά θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.

    Χρειαζόμαστε μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς κόρα.

    Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ σε ψιλά ψίχουλα.

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κιμά.

    Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.

    Προσθέτουμε τα στεγνά ψίχουλα ψωμιού και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.

    Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.

    Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια.

    Πλάθω το μπιφτέκι.

    Και πλάθουμε ένα ένα κομματι θα βγουν 10 κομμάτια.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.

    Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.

    Τα αναποδογυρίζουμε τα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.

    Εχει πάντα επιτυχία αν ακολουθήσεις όλα τα μυστικά

     

    Κλασικα μπιφτέκια συνταγη για φουρνο από την Αργυρω

    Κάτι μαγειρεύεται