Κοκκινιστό μοσχάρι με κυδώνι
Αφήνουμε το μοσχαράκι για 35΄- 40΄ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε δοντάκια.
Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες γύρω γύρω από το μοσχάρι και μπήγουμε τα δοντάκια σκόρδου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, ίσα που να χωράει το κρέας.
Ροδίζουμε καλά το μοσχαράκι απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί και ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας τη βάση της.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, θυμάρι, ζωμό, κρασί, κυδώνι και το μέλι.
Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου μαλακώσει το κοκκινιστό μοσχάρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος του βρασμού.
Όταν βράσει καλά το κρέας, το βγάζουμε σε πιατέλα.
Το σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
Κόβουμε σε φέτες το κρέας σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι, πουρέ ή πατάτες.
Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να γλασάρει, να δέσει για λίγα λεπτά.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για τέλεια μαγειρέματα στην κατσαρόλα, με τρυφερό κρέας και τέλεια δεμένη σάλτσα.
.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να φτιάξετε τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και τέλειο βελούδινο πουρέ.
Αν μαγειρεύετε συχνά μοσχάρι, δείτε εδώ αναλυτικά ποιο κομμάτι από το μοσχάρι είναι το ιδανικό για κάθε συνταγή.