Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με κουρκούτι, μια καλοκαιρινή συνταγή που είναι πεντανόστιμη και τη συναντούμε με πολλές παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα....

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με κουρκούτι, μια καλοκαιρινή συνταγή που είναι πεντανόστιμη και τη συναντούμε με πολλές παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 25 κολοκυθοανθοί
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλ. ξινομυζήθρα
  • ½ φλ. τρίμματα φέτας
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για το κουρκούτι
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1¼ φλ. μπίρα παγωμένη
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Θέλουμε ένα λείο χυλό, όχι πολύ παχύ, αλλά ούτε και πολύ αραιό

    Βγάζουμε τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς σε απορροφητικό χαρτί

    Κολοκυθοανθοί τηγανητοί

    Για τη συνταγή κολοκυθοανθοί τηγανητοί, πλένουμε καλά τoυς κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

    Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

    Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη πολύ καλά σκεπασμένα για να μην καούν από την ψύξη.

    Για να φτιάξουμε το απλό κουρκούτι με μπύρα που θα δώσει κρούστα τραγανή στους κολοκυθοανθούς, βάζουμε σε ένα μπολ τη μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.

    Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.

    Βγάζουμε τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί όσο ακόμη τα τυριά μέσα είναι ζεστά και λιώνουν.

    Τους απολαμβάνουμε με φανταστική κρύα σάλτσα ντομάτας ή δροσερό τζατζίκι.

    Κολοκυθοανθοί με ρύζι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια κολοκυθόπιτα θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται