• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
381
  • 25 κολοκυθοανθοί
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλ. ξινομυζήθρα
  • ½ φλ. τρίμματα φέτας
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για το κουρκούτι
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1¼ φλ. μπίρα παγωμένη
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τους πλένουμε καλά  και τους στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

    Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.

    Γέμιση

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

    Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό τους αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες τους και να φυλακίσουμε τη γέμιση.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη πολύ καλά σκεπασμένα για να μην καούν από την ψύξη.

    Τηγάνισμα

    Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.

    Τους γάζουμε τους  σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί όσο ακόμη τα τυριά μέσα είναι ζεστά και λιώνουν.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται