• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
49
  • 30 κολοκυθοανθοί
  • 500 γραμ. ξινομυζήθρα Πάρου
  • 3 σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Προετοιμασια

    Τους πλένουμε πρώτα  προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

    Η γεμιση

    Ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους  που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά.

    Τους πανάρουμε  σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους περναμε  σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.

    Τους αραδιάζουμε  σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Τηγανισμα

    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν.

    Φροντίζουμε το λάδι να τους καλύπτει.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται