Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κοτόπουλο κάρυ, βάζοντας σε καυτό τηγάνι τους σπόρους μπαχαρικών για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους. Τα χτυπάμε στο γουδί σε σκόνη.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι. Τα αλέθουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο για 10′ να μισοψηθεί. Το βάζουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μπαχαρικά, τα αλεσμένα λαχανικά και το κάρυ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5′. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση ξανά ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15′-20′ μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν χρειάζεται λίγο υγρό προσθέτουμε λίγη κρέμα ή λίγο νεράκι.
Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.
Αν λατρεύετε το κάρυ, δείτε ακόμα μία αγαπημένη μου συνταγή για κοτόπουλο κάρυ με πολλά λαχανικά και ρύζι, αλλά και τη συνταγή μου για εκπληκτικό κάρυ με γαρίδες.