Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με γιαούρτι και πάπρικα στο τηγάνι (παπρικάζ), κόβουμε πρώτα το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά γύρω-γύρω. Αφού αλλάξει χρώμα το φιλέτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε το παπρικάζ με βρασμένο ρύζι. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι.
Extra tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο. Μπορούμε, επίσης, για να το κάνουμε ακόμη πιο ελαφρύ να αφαιρέσουμε το αλεύρι και να προσθέσουμε το γιαούρτι στη σάλτσα, αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Έτσι θα έχουμε ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ πιάτο.