Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το φιλέτο κοτόπουλο με μπρόκολο στο φούρνο, βράζοντας πρώτα το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Ζεματάμε το μπρόκολο για 2′-3′ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7′-8′. Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.
Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το 1 φλ. τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20′-25′.