Εύκολα κουλουράκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τέλεια, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που αξίζει να δοκιμάσεις!

Εύκολα κουλουράκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τέλεια, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που αξίζει να δοκιμάσεις!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
835

Υλικά

  • Μερίδες 80 τεμ.
  • 2½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
  • 2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

    Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.

    Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.

    Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

    Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν.

    Πλάθουμε  σε πλεξίδα.

    Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

    Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

    Μυστικά

    Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.

    Όταν ξεκουραστεί  πλάθονται πιο ωραία.

    Αν σπάει η ζύμη στο πλάσιμο, θέλουν απλά ξεκούραση.

    Μπορείτε να τα πασπαλίσετε  με κανελοζάχαρη.

     

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται