Κρουασάν με αλμυρή γέμιση
Για να φτιάξουμε την αλμυρή γέμιση για τα κρουασάν, βάζουμε πρώτα τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά, και την αφήνουμε για 6-7 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε το βασιλικό.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε την στραπατσάδα όσο ψήνεται, για να σπάσει σε κομμάτια.
Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά σε καρεδάκια και τα αφήνουμε για 4-5΄ να λιώσουν ελαφρά και να σταθεροποιηθεί το αυγό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση και τα γεμίζουμε με τον καγιανά. Το κρουασάν με αλμυρή γέμιση είναι έτοιμο. Απολαύστε το!
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να γεμίσετε το κρουασάν με αλμυρή γέμιση με την κλασική συνταγή Στραπατσάδα (καγιανάς) ή με την Στραπατσάδα µε ντοµάτα και λαχανικά. Πρέπει να γνωρίζετε πως η στραπατσάδα ή καγιανάς είναι ένα θρεπτικό πιάτο με αυγό. Δοκιμάστε το στο πρωϊνό σας και σε συνδυασμό με τα λαχανικά θα απογειώσει την γεύση σας!