Εκτέλεση
Για το λικέρ δαμάσκηνο, πλένουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι.
Κάνουμε στρώση με φρέσκα δαμάσκηνα, ζάχαρη, αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερύκοκα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά.
Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για 1 μήνα. Τότε σουρώνουμε τα φρούτα, τα οποία τα κρατάμε για να γαρνίρουμε φαγητά, γλυκά και σαλάτες. Το λικέρ το περνάμε από φίλτρο του καφέ δύο έως τρεις φορές.
Εναλλακτικά, μπορούμε να συντηρήσουμε τα φρούτα μέσα στο λικέρ για έξι μήνες, αρκεί να είναι καλά σφραγισμένο το βάζο.
Σερβίρουμε συνήθως λίγο λικέρ με ένα φρούτο, και όλοι ξετρελαίνονται.
Σημείωση
Απαιτείται χρόνος αναμονής 1 μήνα.