Για τις μελιτζάνες
Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες.
Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με σάλτσα κιμά και μελιτζάνα με γιαούρτι, στους 200°C για 8′-10′, να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα κιμά
Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση.
Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
Για τη μακαρονάδα
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά για τη μακαρονάδα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
Τέλος πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα, με φρέσκο μαϊντανό.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για να βράζετε σωστά τα μακαρόνια σας και να φτιάχνετε πάντα τις πιο νόστιμες μακαρονάδες.