Καλοκαιρινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

Καλοκαιρινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
49
  • 250 γραμ. φαρφάλες
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 150 γραμ. μπρόκολο ωμό χωρισμένο σε φουντίτσες
  • 3 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 10 ελιές
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μακαρονοσαλάτα

    Αφήνουμε το καλαμπόκι 15 λεπτά να ξεπαγώσει.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

    Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση που τρέχει. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ενώ είναι μέσα στο σουρωτήρι, τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

    Βάζουμε τις φαρφάλες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα καρότα, το μπρόκολο, τα αυγά, τις ελιές, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξίδι. Τα χτυπάμε με πιρούνι και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

    Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα με τη συνταγή που σας έχω εδώ και απογειώστε τη σαλάτα σας!

    Εναλλακτικά, στην περίοδο της νηστείας, απολαύστε τη με τη νηστίσιμη μαγιονέζα που σας έχω εδώ.

    Εκτός από τη μακαρονοσαλάτα με μπρόκολο και αυγό, δοκιμάστε και την ακόλουθη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται